Krpica je projekat razvijen za mlade, od strane mladih. Koncept projekta zasniva se na zero-waste ideji – koristeći tekstilni otpad, mladi modni dizajneri kreiraju nove odevne predmete za mlade širom regiona, i na taj način podstiču ekološki aktivizam kod mladih u regionu, i njihovih sugrađana. Krpica je projekat koji ima zadatak da razvije novi modni brend, sa ciljem da učestvuje u borbi protiv klimatskih promena.
 
Krpica zadovoljava potrebe mladih da imaju stručne prakse i prilike za profesionalno usavršavanje, podstiče  i promoviše razvoj društvenog preduzetništva, te na taj način doprinosi suzbijanju nezaposlenosti kod mladih. Krpica odevni predmeti jesu sredstva koja pomažu mladim aktivistima da predstavljaju promene koje žele u svetu, dok se sama proizvodnja odvija bez suvišne potrošnje i uz odgovorno korišćenje resursa.
 
Ovaj projekat realizuje neprofitno udruženje građana Inspiring Change, i tima čiji su članovi dugogodišnji akteri u kreativnim industrijama, i edukatori na temu klimatskih promena i društvenog preduzetništva.